suomeksi  In English

Martti Tala

Puh. 050 518 9380

martti.tala@tekstiviestit.fi

Hei, sinähän olet ihan väärällä alalla, on joku vanha kaveri joskus minua muistuttanut. Niin kai olenkin. Humanistista tuli yleistekninen journalisti. Kirjoitan monista aiheista, mutta en kielestä enkä kirjallisuudesta, joita aikoinaan opiskelin. Sitäkin enemmän olen käsitellyt kaikenlaista tekniikkaa, etenkin elektroniikkaa äänentoistosta tietokoneisiin.

Toimittajan urani alkoi Näkövammaisten Keskusliitossa vuonna 1980, jossa olin äänilehden toimittajana. Harrastus veti ensin Hifi-lehden avustajaksi ja sitten vuonna 1984 sen vakituiseksi toimittajaksi. Tässä työssä tulivat tutuksi niin levyarvostelut, laitetestit kuin pakinointikin.

Toisen kerran pilasin hauskan harrastuksen, kun siirryin Tietokone-lehden toimittajaksi vuonna 1987.

Vapaana toimittajana Tekstiviestit Oy:ssä olen ollut vuodesta 1988. Vapaus pitäisi kyllä laittaa lainausmerkkeihin. Yrittäjä tekee pitkää päivää ilman taukoja.

Humanistinen tausta sopii hyvin tekniselle journalistille. Amatöörimäisyydestä on tällä alalla etua. Ne tärkeät tyhmät kysymykset tulevat meikäläiseltä luonnostaan.

Martti Tala jatkaa Tekstiviestit Oy:n osakkaana ja yhteistyökumppanina, mutta ei enää ole Tekstiviestit Oy:n palkkalistoilla.

>>>