suomeksi  In English

Clas von Bell

Puh. 050 563 8586

bell@tekstiviestit.fi

Toimittaja voi tulla muustakin kuin kympin ainekirjoittajasta. Olin aivan onneton ainekirjoittaja, mutta kotikylääni perustettu yhdistyslehti innosti aikuisiässä kokeilemaan jutuntekoa.

Ensimmäisen juttuni kirjoitin kolme kertaa, ennen kuin uskalsin toimittaa sen päätoimittajalle. Kokemuksen karttuessa aloin avustaa ammattilehtiä ja paikallisradiota. Vuonna 1984 uskalsin jo hakea Tietokone-lehden toimittajan paikkaa. Sen jälkeen olenkin elättänyt itseni toimittajana.

Ennen toimittajanuraa ehdin olla atk-operaattorina, opiskella ATK-instituutissa ohjelmoijaksi ja ohjelmoidakin viisi kuukautta, ennen kuin siirryn atk-kouluttajaksi sekä tiedotus- ja tukitehtäviin.

Tietokone-lehden toimittajana työskentely osui mikrojen yleistymisvaiheeseen. Aloitusvuoteni suuria uutuuksia olivat Macintosh ja Windowsin ensimmäinen versio. Lopettaessani vuonna 1989 Nokiakin teki vielä tietokoneita eikä tavallinen ihminen ollut kuullutkaan internetistä.

Yrittäjäelämän haasteet veivät minut vuonna 1989 Tietokone-lehden toimituspäällikön tuolilta Tekstiviestit Oy:n toiseksi toimittajaksi ja omistajaksi.

Äidinkieleni on ruotsi, mutta suomikin sujuu hyvin. Lähes kaikki jutut kirjoitan suomeksi, ruotsinkielisiä juttuja tekisin mielelläni nykyistä enemmän.

>>>